Werkwijze

Werkwijze

1. Afspraak 

U wordt binnen de 24u gecontacteerd voor het inplannen van een afspraak ter plaatse en ontvangt een e-mail met een vragenlijst over het onroerend goed. 

2. Bezoek ter plaatse

Uw onroerend goed wordt bezocht ter plaatse. De technische gegevens en plannen worden overlopen. 

3. Rapportage

De schatter-expert maakt een verslag op met daarbij de bevindingen van het plaatsbezoek en de analyse van de vergelijkingspunten.

4. Erkende schatting

U ontvangt uw schatting digitaal samen met uw factuur. Er zijn forfaitaire prijzen van toepassing voor de waardebepaling van uw woning. 

Veelgestelde vragen

1. Waarom kiezen voor een erkende schatting?

  • zekerheid over de waarde bij aan- en verkoop van vastgoed
  • in het kader van een echtscheidingsprocedure
  • aangifte van nalatenschap en berekening van de erfbelasting
  • bij schenking van onroerend goed
  • waardering bij inbreng in vennootschappen
  • om op een vlotte manier uw lening goedgekeurd te krijgen

2. Hoe wordt de waarde van mijn woning bepaald ? 

Een ervaren schatter gaat kijken naar verschillende factoren om de waarde van uw woning te bepalen. Het is niet voldoende om op het internet te surfen en vergelijkbare woningen in de buurt te zoeken. Dit zijn niet de werkelijke verkoopprijzen. Lees het volledige artikel Hoe wordt de waarde van mijn woning bepaald?

3. Hoeveel kost het om mijn woning te laten schatten? 

De waarde van mijn huis werkt met erkende schatters experts. Een erkende schatting is niet gratis. Er wordt gewerkt met een vaste prijs zodat u op voorhand weet wat het u zal kosten. Lees meer op de aparte pagina Prijs vs. waarde en het blogartikel Hoeveel kost het om mijn woning te laten schatten?

4. Wat is de werkwijze als ik een schatting wens?

  1. Afspraak: U wordt binnen de 24u gecontacteerd voor het inplannen van een afspraak ter plaatse en ontvangt een e-mail met een vragenlijst over het onroerend goed.
  2. Bezoek ter plaatse:  Uw onroerend goed wordt bezocht ter plaatse. De technische gegevens en plannen worden overlopen.
  3. Rapportage: De schatter-expert maakt een verslag op met daarbij de bevindingen van het plaatsbezoek en de analyse van de vergelijkingspunten.
  4. Een erkende schatting: U ontvangt het schattingsverslag digitaal samen met de factuur.